Specialisaties en samenwerking

Mijn specialisatie ligt in de behandeling van:  

 

Maag- en darmproblemen

Maag- en darmproblemen als obstipatie en spastische darm / prikkelbaardarmsyndroom (PDS). Om die reden ben ik ben ik actief lid van het Netwerk Diëtisten MDL (maag-, darm- en leverziekten van de beroepsvereniging voor diëtisten (NVD). Met als aandachtsgebied PDS en IBD (ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa). Mensen met PDS geven aan dat voeding klachten kan geven. Samen nagaan of andere voeding deze klachten kan verminderen is een uitdaging met resultaat. De methoden die daarbij gebruikt kunnen worden zijn het eliminatiedieet of het FODMAP-dieet. Klachten van het maagdarmkanaal kunnen ook regelmatig veroorzaakt worden door problemen met de bekkenbodem.  

 

Orthomoleculair diëtist

'Orthos' is het Griekse woord voor juist, 'moleculair' betekent de moleculen betreffende. Met orthomoleculaire voeding wordt bedoeld: een voeding waarin alle vitale voedingsstoffen (eiwitten, vetten, koolhydraten en vooral vitaminen, mineralen en andere bio-actieve voedingsstoffen) optimaal aanwezig zijn voor een goede gezondheid.  

 

Een orthomoleculair diëtist heeft, naast de reguliere opleiding diëtetiek, een opleiding orthomoleculaire geneeskunde gevolgd. De orthomoleculaire diëtist is door deze opleiding in staat verbanden te zien tussen bepaalde klachten en voedingspatronen. Deze verbanden worden u uitgelegd, en in overleg met u wordt de voorgestelde therapie besproken.  

 

 

PCOS

PCOS gaat vaak gepaard met insulineresistentie. Afvallen is dan vaak moeilijk. Om dit op een verantwoorde manier voor elkaar  te krijgen is een andere samenstelling van de voeding nodig. Dit zo aan te passen dat het wel lukt dát is mijn voldoening in het vak.

 

COPD diabetes en overgewicht

Voor het behandelen van COPD, diabetes en overgewicht kan een dieet effectief zijn maar een totale goede leefstijl met voldoende beweging maakt de behandeling compleet. Om die reden werk ik samen met de oefentherapeuten van Paraflex in diverse bewegingsprogramma's.

 

Eet- en gewichtsproblemen

Vaak weet u al wat wel en niet gezond is, maar het ook doen is een tweede. Met gesprekken gebaseerd op cognitieve gedragstherapie kunnen we verder komen in het oplossen van eet- en gewichtsproblemen. Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Ook ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.